Over ons

Ons verhaal

Alex eigenaar van Restaurant The Riverside werd door zijn vriend Reinier erop gewezen dat er meer champagnes zijn dan de merken die hij in zijn restaurant had. Want de huismerken Moet, Ruinart, Veuve & Clicquot en Dom Perignon waren lekker, maar er was nog veel meer in Champagne. Dus ze gingen opzoek om een champagne te vinden die paste bij het restaurant en de gasten. Want in tijden van stijgende prijzen en het niet kunnen leveren als gevolg van productie of transportproblemen gingen ze richting Champagne. Gelukkig troffen ze iets moois aan in Avize. En na een eerste keer de champagne te laten proeven aan de gasten waren ze ervan overtuigd dat dit een kwalitatief mooie champagne was die heel horeca Nederland moet proeven. Een product die voor een juiste marge kan worden aangeboden eventueel zelfs naast het huidige aanbod. Wij hebben inmiddels de ervaring dat de gasten het verhaal van het champagne huis snappen, waarderen en leuk vinden. Daarnaast past de smaak van deze champagne heel goed bij de wensen van de gasten. Lekker als aperitief of bij een proost moment, maar ook gewoon lekker om een flesje van te drinken. En dit is als horecaondernemer een fantastische reactie om door te gaan met deze champagne.

Wil jij voor jouw zaak ook een exclusieve mooie champagne neem dan gerust contact met ons op en we komen graag even langs om over onze champagnes te praten.

Ontdek de mooiste champagne uit Avize.

Champagne Sanger werd in 1952 geboren uit de wil van 16 wijnboeren, voornamelijk uit de Montagne de Reims, die graag de componenten van het Champagne-terroir wilden promoten en die besloten om het Sanger-huis in Avize te vestigen. Sanger is gevestigd op 13 hectare verspreid over 42 cru’s die de hele Champagne-appellatie vertegenwoordigen, waardoor ons assortiment een uitzonderlijke smaakreis in Champagne kan bieden. Met 70% van onze voorraden in Grand Cru Chardonnay en Pinot Noir combineren we elegantie, finesse en karakter in onze uitzonderlijke jaargangen.

Onze champagne, geïsoleerd per jaargang en per jaar, worden geselecteerd op hun rijpingspotentieel. Ze ondersteunen onze jaargangen in de loop van de tijd en brengen consistentie in onze stijl. Om u rijpe jaargangen aan te bieden, met respect voor hun oorsprong en hun zuiverheid, geven we tijd tot tijd met betrekking tot de grondstof: van de vrucht tot de eik van het Avize-bos.

Lyceum Viticole D'Avize

Champagne Sanger is bedacht in een filosofie van het delen, overdracht en kennis die verschillende generaties verenigt rond een product van hoge kwaliteit.

Sinds 1952 streeft ons huis als coöperatie naar integrale kennis. Met dit doel voor ogen verwelkomt zij, in het kader van een educatieve overeenkomst met het Lycée Viticole d’Avize, toekomstige professionals (leerlingen, studenten, leerlingen en stagiairs) over haar productie- en productie- en marketingtool om hen in staat te stellen in een reële situatie het proces van vinificatie en het proces van vinificatie en marketing van haar champagnes te ontdekken.